Родителите, които живеят трайно в София, ще получават първи възможност

...
Родителите, които живеят трайно в София, ще получават първи възможност
Коментари Харесай

По 60 души на ден пристигат в столицата

Родителите, които живеят трайно в София, ще получават първи опция да записват децата си. Това от идващия май ще бъде реалност. Това съобщи доцент доктор Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община в студиото на "Плюс-Минус " по Нова телевизия.

Той разяснява обстановката, при която 7 000 деца в София останаха без места в детските градини и яслите. Националната статистика демонстрира, че местата в яслите у нас стигат едвам за 17% от децата.

,,Броят на децата, които се одобряват в яслените групи е еднакъв на броя, които не съумяваме да приемем'', уточни Чобанов.

По думите му темповете на строителство няма по какъв начин да изпреварят механичния приръст – съгласно Национален статистически институт 60 индивида дневно се преселвали от страната в София.

,,При първото класиране имахме 20 000 претенденти – имаме с към 2000 деца на набор по-малко. Въпреки отрицателната демографска рецесия имаме 2700 претенденти повече. В София имаме комбиниране на младо население с огромна механична вътрешна миграция'', добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР