Родителите казват не много често. Рефлексен отговор, често и инстинктивен.

...
Родителите казват не много често. Рефлексен отговор, често и инстинктивен.
Коментари Харесай

6 пъти, в които трябва да кажем не на децата

Родителите споделят " не " доста постоянно. Рефлексен отговор, постоянно и несъзнателен. За едно дете, което я чува прекомерно постоянно, тази дума има трайно влияние.

Според детската психоложка Лора Маркъм, създател на книгата Peaceful Parent, Happy Kids и създател на уеб страницата Aha!, родителите би трябвало да намерят салдото в потреблението на думичката " не ". Тя оказва помощ да се дефинират граници, които подкрепят развиването на децата - прочувствено, физическо и психическо.

 Снимка 348881

Като се опира на опита си, лекар Маркъм споделя, че има шест пъти, в които родителите постоянно би трябвало да кажат " не " на детето си.

Когато нараняват другите
Понякога децата не осъзнават дали нараняват животинче или дете, с което си играят, само че в случай че го вършат, непременно би трябвало да им разбираем, че не се прави по този начин.

Когато унищожават персонално имущество
Личната благосъстоятелност би трябвало да бъде зачитана и е хубаво да научим детето, че не може да чупи и унищожава нещо, което не е негово.

 Снимка 348880

Когато се събличат на обществено място
В нашето общество да си гол на обществено място след избрана възраст не е добре признато. Четири-пет години е един допустимият предел. Телата са чудесни - те са красиви, мощни и привлекателни, само че някои елементи от тях би трябвало да си останат персонални и да не се споделят с всички.

Когато се държат неприятно в ресторант
Ако децата не могат да следват разпоредбите на мястото, в което се намират (като ресторант например), не трябва да ги водим с нас. Другите посетители имат право на тиха вечеря, тъй че в случай че децата се държат зле, родителите би трябвало твърдо да им кажат да спрат или просто да не ги водят на въпросното място.


 Снимка 348879

В самолета
Авиокомпаниите имат избрани правила и разпореждания, които би трябвало да бъдат спазвани, без значение от възрастта. На децата би трябвало да се изясни, че не може да си играят с масичката, седалката или движимостите на индивида до или пред нас, който не познаваме и който най-вероятно тормозим.

При връзка с непознати
Нужно е да разбираем на децата, че те в никакъв случай и при никакви условия не трябва да отиват при човек, който не познават. Не би трябвало и да потеглят нанякъде с възрастен, за който родителите не са им е дали експлицитното позволение, написа Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР