Родители са се оплакали, че им искат пари за закупуване

...
Родители са се оплакали, че им искат пари за закупуване
Коментари Харесай

Майки протестират срещу събирането на пари в ясли и детски градини

 Родители са се оплакали, че им желаят пари за закупуване на разнообразни консумативи в яслите и детските градини. Това излиза наяве от заповед за кмета на Смолян Николай Мелемов, с която се не разрешава тази процедура. 

" С моя заповед изрично съм забранил на шефовете, педагогическите експерти и непедагогическия личен състав в детските градини събирането на парични средства от родителите на децата, по какъвто и да е мотив и в какъвто и да е размер. Родители не престават да се оплакват, че от детски заведения в Смолян са им желали пари за закупуване на печки, завеси и килими. Давайте сигнали за такива нарушавания. Няма фактура, която да не съм подписал за консумативи и всичко належащо за детските градини ", заяви градоначалникът. 

Заповедта е издадена на 21 октомври 2016 година и е сведена за осъществяване на шефовете на общинските детски градини на територията на община Смолян и на други заинтригувани лица. Кметът акцентира, че всички нужни санитарни материали се обезпечават от общината. 

Събирането на пари от родителите за спомагателни консумативи е честа процедура у нас. В доста от детските ясли и градини се набират средства за закупуването на играчки, да вземем за пример. Родители обясниха, че има процедура известна сума пари да се събира при започване на образователната година, като средствата се употребяват съгласно потребностите на забавачките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР