Родители от четири класа излязоха на протест пред столичното 129-о

...
Родители от четири класа излязоха на протест пред столичното 129-о
Коментари Харесай

Родители в София излязоха на протест заради отстранен учител

Родители от четири класа излязоха на митинг пред столичното 129-о учебно заведение " Антим I " поради освобождение на учителката по математика Ирина Карамитева дни преди Националното външно оценяване по математика след 7-и клас. Протестиращите упорстват преподавателят да бъде върнат на работа.

Родителите научили късно в сряда вечерта, че учителката е освободена, не от самото управление, а от децата си.

" Беше ни казано, че имали желание ни оповестят в петък, когато трябваше да ѝ бъде последният работен ден. Безкрайно неуместно е да се случват нещата по този метод. Най-малкото децата ни след 10 дни имат Национално външно оценяване. Тази жена ги готви цяла година, прави си работата необикновено добре и ние научаваме в последния миг, че тя ще си тръгне ", разяснява Михаела Димитрова пред Българска национална телевизия.

Децата са извънредно удовлетворени от учителката. Родители считат, че прочувственият потрес 10 дни преди матурата е сериозен и може да повлияе на някои от учениците.

Управата на учебното заведение се е съгласила да продължи контракта до края на годината, откакто родителите са изразили недоволството си.

" Проблемът е, че това наподобява по-скоро като процедура от страна на учебното заведение да се подписват краткотрайни контракти. Сещам се за три учителки, на които договорите са прекъснати ", разяснява родител пред Нова телевизия.

Ирина Карамитева съобщи, че остава на работа и ще довърши образователната година с децата. Според юриста ѝ е станало малко неразбирателство в прочита на правни текстове на закона. От двете страни има безспорна воля за разрешаването на проблема по най-работещия вид - добави той.

" Обидно ми е, несъмнено, тъй като съм положила доста старания да приготвя тези деца. Сега обаче всичко е обикновено ", сподели учителят по математика.

От Министерството на образованието потвърдиха, че е извършен диалог с директорката на учебното заведение и тя е дала обещание да продължи контракта на преподавателя до края на годината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР