Родители на деца от Сдружението Деца с онкохематологични заболявания“ и

...
Родители на деца от Сдружението Деца с онкохематологични заболявания“ и
Коментари Харесай

Родители на деца с онкозаболявания на протест

Родители на деца от Сдружението „ Деца с онкохематологични болести “ и техни последователи излизат на митинг пред Министерство на здравеопазването. Те упорстват за трайно решение на казуса с обезпечаването на медикаменти, който не разрешен у нас.

Вчера на среща със здравните управляващи от сдружението получиха уверения, че до месец ще бъдат изпълнени техните претенции - за съкратени периоди за приемане на решение, както и за това лечебните заведения да имат на склад най-често употребяваните лекарства за химиотерапията на децата.

„ Говорим за промени в Наредба 10 за неразрешените медикаменти и Наредба 2 за процедурите по разпределяне на медикаменти а лекуване. С измененията в тези наредби ще бъде облекчена процедурата по разпределяне на неразрешените медикаменти - родителите няма да имат задължения с каквито и да е документи “, посочи за  " Хоризонт " Маргарита Борисова от Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “.

„ Ние ще подаваме пакетна информация. След това, когато на всяко едно дете привърши така наречен клинична пътека, то ще се регистрира за всяко дете по настрана. Ще има най-малко документи, които безусловно би трябвало да осигурихме - считаме, че тези документи ще бъдат минимално на брой “, добави професор Добрин Константинов от болница „ Царица Йоанна “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР