Родители дойдоха пред Музикалното училище, за да настояват правилата да

...
Родители дойдоха пред Музикалното училище, за да настояват правилата да
Коментари Харесай

Родители дойдоха пред Музикалното училище в подкрепа на директора

Родители пристигнаха пред Музикалното учебно заведение, с цел да упорстват разпоредбите да се съблюдава, а министърът на културата Боил Банов да премисли своето решение да желае оставката на шефа Столина Добрева.

Вчера Банов изиска Добрева да напусне откакто стана известно, че в конкурс за преподавател по пеене се явява и оперната прима Дарина Такова, изгубила гласа си вследствие на интервенция. Условията на състезанието включват осъществявания на песни пред комисия, което е унизително за Такова, пяла на сцената на " Ла Скала " в Милано и " Метрополитън опера " в Ню Йорк..

Родителите, пристигнали пред учебното заведение, подчертаха пред камерата на Би Ти Ви, че шефът на Музикалното учебно заведение е правилен, заслужен и етичен човек, само че е била длъжна да докара до дъно състезанието, на който с изключение на такова е имало и други претенденти. Те приканиха министъра да премисли позицията си и да прояви хладнокръвия е здравомислие. " Той упреква шефа в липса на еластичност. Каква тъкмо еластичност, когато има правила, които би трябвало да се съблюдават?! Парадоксално е, че се желае оставката на човек, който съблюдава разпоредбите. Най-малкото, което може да направи, е да се извини ", сподели един от присъстващите родители.

Самият шеф Добрева сподели пред Би Ти Ви, че ще предложения Такова да организира майсторски класове или да преподава като преподавател. " Искам и отсам да удостоверявам своето голямо почитание и от името на цялата гилдия към гения и достиженията на госпожа Такова и към момента мисля и се надявам, че имаме метод да създадем по този начин, че нашите възпитаници да се допрян до нейните умения, познания и опит под формата на майсторски клас или като посетител преподавател. Това са форми на преподаване, които не включват прекосяване през такава процедура. Процедурата е оповестена единствено за хората, които желаят да бъдат назначени на щатна служба в музикалното учебно заведение ", сподели Добрева.

Предстои през днешния ден тя да се срещне с министър Банов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР