Родители алармират за агресия между ученици. Родители на петокласници от

...
Родители алармират за агресия между ученици. Родители на петокласници от
Коментари Харесай

Спречквания между петокласници изместват уроците в столично училище

Родители сигнализират за експанзия сред възпитаници. Родители на петокласници от столичното 138 учебно заведение настояват, че децата им са подложени на систематичен тормоз от собствен съученик през последните месеци, оповестява Нова телевизия.

Последният случай е от края на предходната седмица. По думите на родителите няма съответна реакция от страна на педагозите при вербалните и физически спречквания в учебното заведение.

Напрежението сред децата почнало малко след началото на образователната година. „ Аз чувам от детето си – по какъв начин на 10 дни веднъж, тя става очевидец на физическа експанзия от това дете към някой негов съученик ”, съобщи Борислав Георгиев, татко на момиче от 5 клас.

Последният случай бил преди дни. „ Обади се педагогическия консултант, че има проблем със сина ми, аз пристигнах, той беше при здравната сестра, имаше полиция. Спречкали са се двете деца, като синът ми е получил 1-2 удара, един в лицето ”, сподели Димитър Йорданов.

„ Мисля, че излязоха нещата отвън надзор! 9.30 ч. сутринта ме потърси щерка ми, плачейки - тате, апелирам те помагай ни, момченцето души друго момче. Обадих се на 112 ”, сподели Георгиев.

Според родителите на детето, поради което е подаден сигналът, обстановката е била преекспонирана. И обявиха, че синът им е този, който е подложен на систематичен тормоз от страна на съучениците си.

„ Това, което ни споделиха от управлението, че от преди началото на образователните часове, другото дете неведнъж е предизвикало и тормозело нашият наследник и когато е почнало да го дръжка с молив се е стигнало до детско сборичкване. Нямало е никакво душене, учредения да се вика полиция, кола за спешна помощ ”, заяви Костадин Дупчев.

От Първо районно управление заявиха, че по случая е формирана кореспонденция. А от учебното управление обясниха, че вършат всичко допустимо, с цел да овладеят напрежението сред децата.

„ Има постоянно дежурен преподавател в коридора, само че той дежури за 5 кабинета. Смея да настоявам, че сме извървяли нашата процедура. В процедура сме по неговото вероятно пренасяне ”, добави Иван Стоянов, шеф на 138 СУ. 

Според психолози преместването в друго учебно заведение не взема решение проблемите. „ Меко казано е изтърван контролът. В никакъв случай не може да се вменява виновност на децата, неприятни деца няма! Има неприятно следени страсти, което значи, че ние не научаваме, без значение в каква роля сме, ние възрастните учим дечицата по какъв начин да действат ”, безапелационна бе Ина Антонова, психолог.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР