Родилното отделение на Варна - в МБАЛ “Света Анна -

...
Родилното отделение на Варна - в МБАЛ “Света Анна -
Коментари Харесай

Родилното отделение на МБАЛ “Св. Анна” отвори врати напълно преобразено

Родилното поделение на Варна - в МБАЛ “Света Анна - Варна ” възобнови активността си след двумесечно наложително прекъсване на ражданията поради огромен ремонт. В момента най-старото в града звено за раждания посреща бъдещите майки изцяло преобразено и с нова организация за развъждане на новородените. Ремонтните действия започнаха през април. До края на май Родилно работеше с половината от потенциала си, а през юни и юли приключи напълно приема на пациентки, с цел да бъде преобразено и осъвременено. След края на ремонтните действия, основаните на един етаж отделенията “Родилно ” и “Неонаталогия ” са изцяло отделени като организация на работа.

Всички стаи са ремонтирани, санитарните пространства - преобразени, стените и таваните - пребоядисани, газовата апаратура - актуализирана. Сигнализационната апаратура също е възобновена. Навсякъде е сменена подовата настилка, а родилните зали са облицовани с антистатични и антимикробни покрития.

“В момента най-старото родилно поделение на Варна на практика е най-модерното и уютното, с помощта на положителния синхрон, в който управлението на МБАЛ “Света Анна - Варна ” в лицето на изпълнителния шеф доктор Красимир Петров и кметът на Варна Иван Портних съумяха да обезпечат повече от половин милион лв., с които ремонтът стана вероятен ”, разяснява началникът на отделението доктор Милко Папазов.

Последният главен ремонт на бранша за новородени във варненския “Пирогов ”, преди настоящето цялостно видоизменение, е от далечната 2002 година Преди три години кметът Иван Портних на връх Бабинден даде обещание пари за главен ремонт и през 2018-а цялостната смяна в отделението към този момент е реалност, а от предходната година то се радва и на доста нова и съвременна здравна инсталация.

В момента отделението разполага с 30 стационарни кревати, а ражданията, които се правят в него, са като за двойно по-голям потенциал.

Отделението е с най-високото - трето, равнище на подготвеност и е измежду дребното в страната с напълно ангажиран щат от лекари, акушери и санитари. Традиционно то е сред 6 и 8 място в страната по брой раждания на година, само че пресметнати на брой кревати стабилно е в топ 3.

“Пълното комплектоване на екипа и многото раждания при нас се дължат главно на две неща. Първото е доверието в работещите в отделението, а второто - неповторимата здравна инфраструктура, която МБАЛ “Св. Анна - Варна ” предлага - това е болничното заведение с най-големи благоприятни условия - с мощна реанимация, 24-часова опция за консулт с всевъзможен тип експерти и кръвен център. Това са животоопределящи структури, като се има поради, че при родилките всичко се развива доста бързо и постоянно се постановат реакции в режим на неотложност ”, разяснява Папазов, дни след подновяването на активността на отделението на цялостни обороти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР