Роденият в Русе руски вратар Александър Георгиев направи 28 спасявания

...
Роденият в Русе руски вратар Александър Георгиев направи 28 спасявания
Коментари Харесай

Александър Георгиев с 28 спасявания при победата на Колорадо

Роденият в Русе съветски вратар Александър Георгиев направи 28 спасявания при успеха на Колорадо Аваланш с 2:1 над Сейнт Луис Блус в мач от следващия кръг на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Георгиев позволи единствената шайба във врататата си по-малко от четири минути преди края на първата третина, когато в числено понижен състав Сейнт Луис стигна до гол посредством Робърт Томас.

Само минута по-рано гостите от Колорадо бяха повели посредством Райън Йохансен, а равенството в резултата се резервира съвсем до края на постоянните 60 минути. По-малко от три минути преди приключването им Дъвън Тейвс вкара победния гол за " лавините ", като по този начин постави завършек на серията от шест мача без победа надалеч от вкъщи.

За Сейнт Луис загубата е едвам втора в седем мача след идването на Дрю Банистър като краткотраен старши треньор.

В различен мач от тази нощ Далас Старс победи с 5:4 след продължение Чикаго Блекхоукс. Рупе Хинц се трансформира в воин за " звездите ", защото освен вкара победния гол осем секунди преди края на продължението, само че и с него оформи хеттрика си в срещата.

Чикаго поведе с 2:0 доникъде на първата третина с голове на Тейлър Джонсън и Коул Гутман, само че Хинц даде начало на обрата малко след попадението на Гутман.

С попадения в границите на 20 секунди във втората третина на Джо Павелски и още веднъж Хинц Далас реализира цялостен поврат и поведе с 3:2.

В началото на третия интервал Джейми Бен повиши на 4:2, само че в края на срещата Чикаго се добра до равенството посредством Джейсън Дикинсън и още веднъж Джонсън.

В продължението обаче Хинц вкара за успеха, с която изкачи Старс на второ място в Централната дивизия с 46 точки, единствено на една зад водача Колорадо.

На Изток водачът в конференцията Ню Йорк Рейнджърс падна като посетител с 3:4 на финалиста от последното издание за купа " Стенли " Флорида Пантърс.

Еван Родригес даде преднина на " пантерите " малко повече от минута преди края на първия интервал и тъкмо този гол направи разликата сред двата тима.

В другите две третини двата отбора си разменяха по еднакъв брой голове и по този начин " рейнджърите " не съумяха да вземат даже точка от мача. На двата пъти прецизен за Флорида във втория интервал бе Сам Райнхарт, а межу головете му за Рейнджърс се разписаха Артьоми Панарин и Уил Кайл.

В последната част Мика Зибанеджад вкара за 3:3, само че минута по-късно Картър Верхеге донесе триумфа на Флорида.

В класирането Пантърс са втори в Атлантическата дивизия с 44 точки, до момента в който Рейнджърс са първи в Столичната дивизия с 49 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР