Роденият в Австралия компютърен учен, който твърди, че е мистериозният

...
Роденият в Австралия компютърен учен, който твърди, че е мистериозният
Коментари Харесай

Техническият специалист Крейг Райт настоява, че той е изобретил биткойн, отрича измама: „Ако фалшифицирах този документ, щеше да е перфектно“

Роденият в Австралия компютърен академик, който твърди, че е мистериозният откривател на биткойн, прочут като Сатоши Накамото, беше изправен на скара Вторник от юрист на подкрепяна от Джак Дорси група основатели на криптовалути, които го упрекнаха в комплицирана машинация.

Крейг Райт настоя пред лондонски съд, че той е създател на бяла книга от 2008 година — считана за основополагащия текст на биткойн и други криптовалути — оповестена под псевдонима Накамото, защото беше притиснат от юрист на Crypto Open Patent Alliance.

Групата — консорциум с нестопанска цел от крипто и софтуерни компании, чиито членове включват разплащателната компания Block на създателя на Twitter Дорси — споделя, че Райт в никакъв случай не е дал същинско доказателство, че той е създател на бялата книга, обвинявайки го в неведнъж подправяне на документи в поддръжка на изказванието му.

С Райт на щанда, юристът на COPA Джонатан Хаф попита: „ Фишифицирали ли сте в миналото или фалшифицирали документ в поддръжка н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР