Родена е на 18 септември 1905 година в Стокхолм в

...
Родена е на 18 септември 1905 година в Стокхолм в
Коментари Харесай

Родена е Грета Гарбо

Родена е на 18 септември 1905 година в Стокхолм в работническо семейство. От ранна възраст стартира да играе в театъра, а по-късно и в киното. Ролята в „ Сага за Йоста Берлинг “ („ Gösta Berlings saga “, 1924) на Мориц Стилър ѝ донася по-широка популярност и работа за „ Metro-Goldwyn-Mayer “ в Холивуд, където скоро се трансформира в една от водещите актриси.
Първият говорещ филм, в който се снима, е „ Ана Кристи “ (1930) по Юджийн О`Нийл. През 1931 година играе ролята на Мата Хари в едноименния филм. За последно се снима през 1941 година. По време на Втората международна война Грета Гарбо сътрудничи на английското разузнаване.
 Уилям Хершел открива Мимас – натурален сателит на Сатурн Уилям Хершел открива Мимас – натурален сателит на Сатурн
Мимас е натурален сателит на Сатурн открит през 1789 година от Уилям Хершел. По диаметър Мимас е 20-ия максимален сателит в Слънчевата систе...
Гарбо не желае да споделя нищо от персоналния си живот, заради което не дава изявленията, не дава подписи, не посещава министър председатели на филми и не дава отговор на писма на фенове. Тя е бисексуална и измежду любовните ѝ връзки са известни и няколко с други дами.
Гарбо прекарва последните години от живота си в съвсем цялостна самотност в Манхатън, Ню Йорк, само че доста пътешества в компанията на близки другари, най-вече из Западна Европа и по Средиземно море.
Умира вследствие затруднения от пневмония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР