ROCKWOOL Group, водещ производител на каменна вата, строи нова фабрика

...
ROCKWOOL Group, водещ производител на каменна вата, строи нова фабрика
Коментари Харесай

ROCKWOOL Group с нова фабрика в Румъния

ROCKWOOL Group, водещ производител на каменна вата, строи нова фабрика на Балканите. Тя ще бъде първото индустриално оборудване на компанията в Румъния и ще отвори порти при започване на 2019 година Първоначалната инвестиция се прави оценка на към 50 млн. евро и ще сътвори почти 150 директни и 300 непреки работни места, таргетирани както към румънски жители, по този начин и към българи. Допълнителна изгода за България и другите балкански страни е, че периодите за доставка на продуктите ROCKWOOL ще бъдат доста понижени след старта на производството на каменна вата в Румъния, защото прилежащите пазари ще бъдат снабдявани от новата фабрика.

Фабриката на ROCKWOOL в Румъния е второто индустриално оборудване на компанията на Балканите след фабриката в Хърватия. Ще бъде ситуирана на почти 30 хектара покрай Плоещ, окръг Прахова. Тя ще доразвие към този момент солидното наличие на компанията в Румъния, където ROCKWOOL е дейна в продължение на съвсем 20 години посредством представителството си в Букурещ.

Новата фабрика ще даде подтик на локалната стопанска система, защото множеството от суровините и логистичните услуги ще се дават от Румъния, а по-голяма част от наетите чиновници и подизпълнители ще бъдат локални и от околните райони. Процесът на издаване на нужните разрешителни е стартиран и се чака производството на каменна вата да стартира през 2019 г.

Гилс Мария, старши вицепрезидент на ROCKWOOL Group, разяснява: „ Тази инвестиция ще ни даде опция да подкрепим по-добре напъните на румънското държавно управление за повишение на пожарната сигурност и енергийната успеваемост на постройките в страната, както и държавните управления на всички прилежащи страни в техните политики за енергийна успеваемост. Ще създадем това, като осигурим по-бързи доставки на нашите енергийноефективни артикули. Насърчаваме всички държавни управления на страните членки на Европейски Съюз да продължат да работят по Платформата за продан на информация по отношение на пожари и други начинания за по-нататъшно възстановяване на разпоредбите за противопожарна сигурност. Като водещ международен производител на незапалими артикули от каменна вата ние с подготвеност споделяме с държавните управления, клиентите и другите заинтригувани страни знанията и опита, които сме натрупали по време на 80-годишната ни история, с цел да създадем постройките по-удобни, енергийно ефикасни и пожаробезопасни. “

Рафаел Родригес, ръководещ шеф на ROCKWOOL Южна Европа, добави: „ Ние предлагаме на нашите румънски клиенти висококачествени изолационни артикули и услуги в продължение на съвсем 20 години, а когато стартира работа, тази нова фабрика ще ни разреши да реализираме още по-големи триумфи в Румъния, както и в околните страни. Развълнувани сме да станем част от локалната общественост в Прахова и Румъния и желаеме да благодарим на румънското държавно управление, Invest Romania и управляващите в окръг Прахова за положителното съдействие по този капиталов план. “

Днешното известие е продължение на проектите на групата ROCKWOOL, оповестени на 24 февруари 2017 година, да закупи земя за разширение на потенциала в Съединени американски щати, Швеция и Румъния.

На българския пазар ROCKWOOL Group участва със личен офис от 2000 година Оттогава са осъществени десетки огромни строителни планове с висококачествени артикули от каменна вата ROCKWOOL, измежду които са: Сан Стефано Плаза; Милениум Център; The Mall; Mall Markovo Tepe; логистичен център на Лидл; логистичен център на JYSK в Божурище, магазини на Кауфланд и Лидл. Най-предпочитаните артикули на компанията от българските клиенти са FRONTROCK MAX за фасадна изолираност и HARDORCK ENERGY и MONROCK ENERGY, известни със своята впечатляваща технология с двойна компактност.

ROCKWOOL Group предлага цялостна гама от устойчиви изолационни артикули с високи механически характерности за строителната промишленост. Всички артикули са основани на новаторска технология от каменна вата и са създадени от един от най-изобилните естествени запаси – вулканичната канара. Това е освен натурален възобновим и резистентен материал, само че и се отличава с неповторима композиция от преимущества. Всички изолационни артикули ROCKWOOL имат забележителни пожарозащитни, звукоизолационни и топлоизолационни свойства, както и продължителност, което ги прави резистентен и доходоносен избор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР