Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на

...
Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на
Коментари Харесай

Пробите за алкохол и наркотици ще излизат за седмица с помощта на роботизирани системи

Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на водачите за алкохол и опиати, с цел да може резултатите да излизат до една седмица. За задачата към този момент са отделени средства, стана ясно на постоянната междуведомствена среща за пътната сигурност, която се организира при премиера акад. Николай Денков през днешния ден.

Намерението е три лаборатории в страната да бъдат оборудвани със модерна техника до март идната година. Министър-председателят получи увещание, че процедурите за това ще бъдат придвижени оптимално бързо.

Акад. Денков разпореди на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ да изследва европейската процедура за разграничение на използването на опиати от приемането на избрани медикаменти, които могат да дадат позитивни проби за неразрешени вещества. Въпросът ще бъде обсъждан на експертно равнище с токсиколози, фармацевти и други експерти.

Акцент на днешната полемика беше Планът за деяние 2024-2026, който се изготвя според Закона за придвижването по пътищата и е в осъществяване на Националната тактика за пътна сигурност. Според министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков основна мярка в документа е дигитализацията на данните за положението на пътната инфраструктура и така наречен пътни такъми – пътни знаци, маркировка и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР