Роботите са бъдещето. След години те ще са навсякъде около

...
Роботите са бъдещето. След години те ще са навсякъде около
Коментари Харесай

Американски роботи си играят с есенните листа

" Роботите са бъдещето. След години те ще са на всички места към нас, като част от футуристичен филм. " Това настояват доста хора. От Масачузетския софтуерен институт MIT взеха решение да покажат, че това даже към този момент е настояще и направиха разходка на новите си девет роботчета в парка.



Става въпрос за дребни модели, които както можете да видите във видеото наподобяват повече на кучета, само че от университета ги назовават " гепардчета ". Те са част от план на катедрата по биометрика и показват своите благоприятни условия на поляната пред образователното заведение.

Според оповестените характерности, всяко едно от гепардчетата - роботи тежи по 10 кг и може да бяха с към 10 км/ч.

Размерът и скоростта не са подбрани инцидентно. Това разгласи и шефът на програмата Ким, който споделя, че с това тегло и скорост те не могат да навредят както на себе си при конфликтите си, по този начин и в случай че инцидентно попаднат на хора или други животни.



И в случай че все още дребните роботчета са овладели единствено тичане в лек тръс и преобръщания, то концепцията е отсега нататък да се употребяват за защита на разнообразни обекти, с помощта на датчици и камери, които могат да се инсталират на тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР