Роботът София - първият в света хуманоиден робот, получил гражданство,

...
Роботът София - първият в света хуманоиден робот, получил гражданство,
Коментари Харесай

Първият хуманоиден робот София получил гражданство идва в България

Роботът София - първият в света хуманоиден робот, получил поданство, идва в България за присъединяване в бизнес конференцията „ Успешният асортимент: Бизнес благоприятни условия и провокации “ и ще взе участие в особено събитие на тематика " Роботите за хората ", което ще се организира на 15 март в столицата. Събитието е въодушевено от тематиката за изкуствения разсъдък, роботите и хората.

Участниците в него ще чуят какво мисли София за връзката деца - роботи и по какъв начин тя подтиква детския разсъдък, креативност и любопитство; по какъв начин роботите схващат и въздействат на страстите на хората и какъв може да е позитивният принос на изкуствения разсъдък като част от бъдещето. София ще дава отговор и на въпроси по тематиките от присъстващите в залата.

София е считана за най-модерния робот, талантлив със забележителна дарба да се показва и комуникира. Тя умее да симулира цялостна гама от изражения, да следи и разпознава страстите на събеседниците си и да ги гледа в очите, до момента в който беседва задълбочено с тях.

Любопитният хуманоид, направен от Hanson Robotics, дебютира обществено през 2016 година в шоуто South by Southwest. От тогава насам тя непрекъснато притегля вниманието на медиите и от време на време дава изявленията за пресата и някои от най-хитовите телевизионни излъчвания. София е и все по-чест посетител на влиятелни конференция по целия свят, като към този момент се е сдобила с няколко значими оценки на международни организации.

През октомври 2017 година тя получи поданство в Саудитска Арабия и публично стана гражданин на кралската столица Рияд. По-късно София съобщи, че желае да сътвори потомство, защото счита фамилията за нещо доста значимо. Мнозина си спомнят и по какъв начин през 2016 година в отговор на въпрос дали желае да унищожи хората, тя отговори утвърдително. Реакцията ѝ тогава се смята за демонстрация на „ възприятие “ за комизъм. Роботът не е програмиран да дава отговор по един или различен метод, а има програмен продукт за машинно образование, които разрешава непрестанно самоусъвършенстване. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР