Роберто Баутиста Агут в последните години се превърна в едно

...
Роберто Баутиста Агут в последните години се превърна в едно
Коментари Харесай

Безапелационен Баутиста Агут се разправи със сензацията на турнира и е шампион в Кицбюел!

Роберто Баутиста Агут в последните години се трансформира в едно от разпознаваемите лица на елитната тенис сцена, като поддържа съществено ранкинга си в първите 20 на света. Любопитното за испанеца е, че той няма отличителните белези на латиносите в тениса и играта му на клей надалеч не е измежду мощните му оръжия, само че през тази седмица, в навечерието на американското турне, международният номер 20 се включи на шампионата в Кицбюел, където без да е под светлините на прожекторите, доближи мача за купата, което е неговият трети край на алено в кариерата, и трябваше да се изправи против новата звезда на домакините, който взе участие чрез,,уайлд кард ", Филип Мисолич.

Сблъсъкът ни даде надиграване сред двамата състезатели в самото начало, само че след това опитът на най-високо равнище, с който 34-годишният Агут разполага в обилие, си сподели думата и ветеранът не остави шансове на 13 години по-младия си сътрудник, като победи със своята 11-а АТР купа след чист триумф с 6:2 6:2, пристигнал за час и 34 минути на корта.

Австриецът имаше правото да открие дуела със сервис и се оправи безупречно с тази задача, като надгради и си обезпечи брейкбол в дебютното подаване на съперника, само че до освен това не се стигна. Испанецът от своя страна по никакъв метод не се повлия от играта на младежа и изпипа до съвършеност своя форхенд, като на бърза ръка оползтвори опцията си за пробив и излезе напред с 3:1.

Не след дълго ветеранът имаше късмет да ознаменува преимуществото си с втори пробив, само че пропиля брейкболи, а след това му се наложи да отразява такива, бранейки задатъка си, като още един път от началото на мача бе безукорен, до момента в който играе напрегнат. Мисолич изпитваше съществени усложнения с това да поддържа равнището на именития си противник, като не устоя и се пропука в седмия гейм, с което Агут узакони отличното си показване чрез нов пробив и записа откриващия сет на сметката си.

Втората част не предложи нещо друго в началната си фаза и международният номер 20 продължи решително да крачи купата, откакто несмущаван осъществя пробив и отрази брейкбол при затвърждаването му, с цел да излезе напред в резултата със сет и 3:1. Разочарованието от пропуснатите шансове бе изписано на лицето на 20-годишния локален любим, който стартира от ден на ден да бърка в ударите си и разреши на латиноса посредством втори пробив да се приближи оптимално до оценката. Баутиста Агут показва присъщото му самообладание на тенисист с 10 трофеи в кариерата и по решителен метод на личен сервис затвори срещата в своя изгода, вдигайки 11-я си АТР трофей и първи в австрийския град.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР