Рияд. Съвместните учения Червена вълна - 2“ на военноморските сили

...
Рияд. Съвместните учения Червена вълна - 2“ на военноморските сили
Коментари Харесай

ТАСС: Започна военно учение на страните от басейна на Червено море

Рияд. Съвместните учения „ Червена вълна - 2 “ на военноморските сили на шестте страни от басейна на Червено море, започнаха в неделя в Саудитска Арабия, заяви вестник Asharq Al-Awsat, представен от TACC
Както отбелязва адмирал Сакр ал Харби, пълководец на Западния флот на Кралство Саудитска Арабия, " във военноморските учения вземат присъединяване елементи от ВМФ на Йордания, Египет, Судан, Джибути, Йемен, Сомалия и Саудитска Арабия, както и самолетите на Саудитските военновъздушни сили ". Ученията ще продължат до 26 септември, съобщи саудитският адмирал.
Според Ал Харби маневрите " са ориентирани към подсилване на морската сигурност на страните, ситуирани на брега на Червено море, отбрана на териториалните води, както и разширение на военното съдействие и обмена на боен опит сред тези страни ". Адмиралът добави, че актуалните учения са от изключително значение " предвид на смисъла на Червеното море за целия свят като един от главните морски коридори, гарантиращи стабилността на международната търговия ". Командирът на Западния флот на Саудитска Арабия не осведоми за броя на военнослужещите, участващи в маневрите.
В края на 2018 година представители на седемте страни на среща в Рияд утвърдиха основаването на нов съюз. Саудитска Арабия, Египет, Джибути, Сомалия, Судан, Йемен и Йордания обявиха, че главните цели на обединяването на страните, ситуирани на брега на Червено море и Аденския залив, са " усилване на сигурността в района, развиване на взаимни вложения и осъществяване на взаимни стопански планове ". Първите взаимни извършения „ Червена вълна - 1 “ бяха извършени през декември 2018 година.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР