Рицари срещу машините се нарича инициативата на Варненския свободен университет,

...
Рицари срещу машините се нарича инициативата на Варненския свободен университет,
Коментари Харесай

Кибер рицари на обучение във Варненския свободен университет

" Рицари против машините " се назовава самодейността на Варненския свободен университет, с която бяха показани две нови магистърски стратегии " Киберсигурност " и " Интелигентни системи за сигурност ". Та са част от плана „ Черноморска академия за сигурност “.

" В двете специалности ще бъдат готови висококвалифицирани експерти по киберсигурност, които могат да защитят ползите на страната, обществото и бизнеса със силата на правото, а не с правото на силата ", разяснява проф. доктор Петър Христов - ректор на университета. „ Кибер рицарите “ ще се приготвят освен в региона на осведомителните технологии и право, само че ще бъдат физически мощни, душевен издръжливи, високо стимулирани и волеви.

„ В понятието " Кибер " се вплитат и обучение, и интернационалните връзки, тъй като без разбирането за тях няма по какъв начин да се борим с проблемите на киберсигурността, разяснява Ариел Коен, който е измежду петимата водещи международни специалисти по сигурност. Той изнесе и първата лекция пред студентите, озаглавена „ Стратегии за киберсигурност “.

Магистърските стратегии на Варненския свободен университет „ Киберсигурност “ и „ Интелигентни системи за сигурност “ се организират взаимно с ВВМУ „ Никола Й. Вапцаров “. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР