Рита Леви Монталчини е родена на 22 април 1909 г.

...
Рита Леви Монталчини е родена на 22 април 1909 г.
Коментари Харесай

 Практикувайте тези 5 неща и мозъкът ви ще работи като часовник: съвети от популярен невролог, живял над 100 години 



Рита Леви Монталчини е родена на 22 април 1909 година в Италия, а препоръките, които оставя след себе си, са нещо скъпо.


Тя беше един от най-хубавите италиано-американски невролози, който показа с биохимика Стенли Коен Нобеловата премия за физиология или медицина през 1986 година за откритието си на телесна субстанция, която подтиква и въздейства върху растежа на нервните кафези.

Тя живя 103 години и беше доста витална, а мозъкът й работеше като часовник. Нобеловият лауреат остави рекомендации за развиване на мозъка и дългоденствие.


1. Четене на сложна литература – ​​много от учените споделиха, че непрекъснатото учене резервира жизнеността на мозъка.

2. Решаване на логичен задания и кръстословици – предизвикват мозъка да мисли отвън рамките.

3. Опитайте се да запомните колкото е допустимо повече – да вземем за пример, откакто прочетете всяка глава, затворете книгата и се пробвайте да запомните по-малките елементи. Слушайте себе си, повтаряйте наученото. Известният сръбски учен Владо Йеретич сподели, че проучването на лирика или молитва наизуст може да бъде прелестен метод да поддържате вярното действие на мозъка си даже в преклонна възраст.

4. Учете непознати езици - не е нужно да го говорите вярно, само че смисълът е да " разтегнете " мозъка си посредством основаване на невронни връзки. Учените показват, че са нужни към 20 минути дневно.


5. И най-после, поддържайте положителен дух – това е една от най-големите секрети на дългия и благополучен живот. Рита Леви Монталчини споделяше: „ Преди всичко не се опасявайте от компликациите. Те ни дават най-хубавото. Дори когато зародят проблеми, пробвайте се да поддържате оптимизъм във всичко, което виждате. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР