Рисковете от Трета световна война са минимални. На всички държави

...
Рисковете от Трета световна война са минимални. На всички държави
Коментари Харесай

Рисковете за Трета световна война

Рисковете от Трета международна война са минимални. На всички страни са им пределно ясни следствията от международен въоръжен спор. „ Не знам тъкмо каква ще е Третата международна война, само че сигурно знам, че тя ще е последната “ сподели министърът на защитата Сергей Шойгу в изявление за съветския вестник „ Московский комсомолец “.

„ Ако става дума за заканите за нашата страна, то те не понижават. Съединени американски щати към този момент излязоха от два значими контракта в областта на контрола над нуклеарните оръжия. Остава договорът СНВ-3, за който в Съединени американски щати също се водят полемики дали да продължи или да се приключи? В резултат на това светът става все по-непредсказуем и по-малко сигурен. При днешното равнище на информатизация и автоматизация остава висока степента на неточности в системата на ръководство на въоръжените сили. Именно заради това в последно време на напред във времето са въпросите за обезпечаване на осведомителната сигурност. Когато осъзнаваш своята неуязвимост и си заинтригуван да запазиш салдото, това те кара да мислиш. А когато смяташ, както това по инерция вършат Съединени американски щати, че салдото на силите е в твоя изгода, на разум могат да ти дойдат разнообразни хрумвания, в това число и не най-хубавите. Именно в това аз виждам през днешния ден най-голямата заплата и то освен за Русия “, добавя Шойгу.

Война сред Русия и Украйна също няма да има. Според Шойгу украинският народ може да охлади „ горещите глави “, които желаят да „ влязат в Москва с танкове “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР