Рискованият ход на Риши Сунак: Наемането на военен новак Грант Шапс като министър на отбраната по време на война в Европа

...
Други имена, които бяха споменати като възможни претенденти, включваха министъра
Коментари Харесай

Други имена, които бяха споменати като възможни претенденти, включваха министъра на външното министерство Ан-Мари Тревелян - самата тя бивша отбрана министър - или министър на сигурността Том Тугендхат, който преди това е служил като резервист.

"Толкова потискащо", каза източникът. Втори източник добави: „Грант е солиден, но не и военен воин!“

В Министерството на отбраната ще има облекчение, че поне г-н Шапс е опитен министър от кабинета, а не по-млад политик.

Въпреки това, ще има и безпокойство при пристигането на някой без предварителни познания по отбрана и без време да се заеме с новото си описание.

Грант Шапс е назначен за нов министър на отбраната на Обединеното кралство, казва Даунинг Стрийт

В горната част на неговия панел ще бъде отговорът на Обединеното кралство на войната на Русия в Украйна.

Г-н Уолъс, бивш офицер от армията, изигра ключова роля в стимулирането на международна подкрепа за въоръжаване на украинската армия.

Това е работа, която ще бъде все по-важна през следващите месеци, тъй като заплахата от „умора от война " расте сред някои западни съюзници.

Прочетете още анализ:

"Отбраната на Обединеното кралство в уязвимо състояние"

Друга критична област е необходимостта от възстановяване на армията, Кралския флот и Кралските военновъздушни сили след десетилетия на съкращения и недостатъчно финансиране.

Армията в частност е в лошо състояние, след като даде много от остарелите си оръжия - бронирани превозни средства, артилерийски оръдия и боеприпаси - запаси, които ще трябва да бъдат попълнени като част от по-широка модернизация програма, която изисква силно лидерство.

Що се отнася до флота, той се бори с набирането на персонал на фона на предупреждения за ужасни последици за способността за екипиране на кораби и дори подводници за ядрено възпиране, ако броят на записалите се хора не се подобри .

Що се отнася до RAF, те се занимаваха с множество кризи през последната година, включително разкритието, че белите мъже бяха несправедливо ощетени в полза на жените и етническите малцинства.

Шапс знае много малко за отбраната'

Също така имаше сериозни проблеми с летателното обучение, които все още не са решени, а моралът сред службата е ужасно нисък.

В допълнение, военните се борят с много милиарди -pound програма за подновяване на своя флот от подводници с ядрено въоръжение едновременно с отглеждането на нов флот от лодки с ядрено задвижване в партньорство с Австралия и САЩ.

Тази програма е от стратегическо национално значение и е нещо, което министърът на отбраната ще трябва да разбере бързо.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР