Рискът от тежък и смъртоносен COVID-19 при деца и тийнейджъри

...
Рискът от тежък и смъртоносен COVID-19 при деца и тийнейджъри
Коментари Харесай

Рискът от смъртоносен COVID-19 при деца и тийнейджъри е много нисък

Рискът от тежък и гибелен COVID-19 при деца и младежи е доста невисок, сочат данните от изследване на специалисти от Ливърпулския университет, представено от електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Заключенията на учените се основават на разбор на данни за публичното здраве в Англия. Те не включват пациенти, които са изкарали дълъг COVID-19. Статистиката сочи, че 251 младежи на възраст под 18 години в Англия са били признати в интензивни отделения за лекуване през първата година от експлоадирането на пандемията, съобщи Dariknews.bg.

Анализът демонстрира, че абсолютният риск за представители на тази възрастова група да бъдат признати в болница с тежък ковид е едно на към 50 хиляди. Заразяването с новия ковид усилва вероятността от съществено заболяване при най-уязвимите младежи - тези, които са с други здравословни проблеми и тежки увреждания. Според учените даже и при тях рисковете като цяло са дребни.

Децата, настанени в интензивни отделения с рядко срещано инфектиране на сърцето вследствие на преболедуване от новия ковид, са 309. Тази група е оценена настрана от всички деца и младежи в Англия с COVID-19. Това значи, че абсолютният риск да се развие сходно инфектиране е едно на 38 911, пресмятат специалистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР