Риши Сунак побърза да обяви победа през ноември, когато постигна

...
Риши Сунак побърза да обяви победа през ноември, когато постигна
Коментари Харесай

Обединеното кралство търси неуловим растеж след загубена година за икономиката

Риши Сунак побърза да разгласи победа през ноември, когато реализира задачата си да управлява намаляването на половина на инфлацията. Но министър председателят имаше по-малко място за наслада от едно от другите обещания, които даде при започване на годината: обещанието му за напредък на стопанската система.

Историята на 2023 година вместо това беше съвсем застоялост - изгубена година, която беше доказана предходната седмица, когато Службата за национална статистика регистрира спад от 0,3 % на брутния вътрешен артикул сред септември и октомври.

Това остави резултата не по-висок от този през януари. Прогнозите са интензивността да остане слаба през идната година с високи разноски по заеми и завещание от най-лошия инфлационен скок от едно потомство, което тежи върху стопанската система.

„ Икономическите вероятности на страната остават много мрачни, почтено казано – ние тъпчем вода “, сподели Джаджит Чада, шеф на Националния институт за стопански и обществени проучвания. „ Като се има поради ниската производит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР