Риши Сунак е пристигнал в Тел Авив. Британският министър-председател трябва

...
Риши Сунак е пристигнал в Тел Авив. Британският министър-председател трябва
Коментари Харесай

Сунак: Тук съм, за да изразя солидарността си с израелския народ

Риши Сунак е дошъл в Тел Авив. Британският министър-председател би трябвало да се срещне със своя сътрудник Бенямин Нетаняху и с израелския жител Исаак Херцог. Очаква се Сунак също по този начин да изиска да бъде позволено да се внасят помощи в Газа и да бъде разрешено на британците, блокирани там, да изоставен региона, заяви „ Гардиън “.


" Всеки смъртен случай на цивилно лице е покруса. И прекалено много животи бяха изгубени след ужасяващия терористичен акт на Хамас ", съобщи английският министър председател в изказване преди визитата си.

Той съобщи, че смъртоносният гърмеж в болница в Газа на 17 октомври, при който починаха стотици палестинци, би трябвало да бъде " повратен миг за водачите в района и по целия свят да се обединят, с цел да избегнат по-нататъшна рискова ескалация на спора ", като даде обещание Англия да бъде в " челните редици на тези старания ".

„ Преди всичко съм тук, с цел да изразя солидарността си с израелския народ. Вие претърпяхте неизразим, отблъскващ терористичен акт и желая да знаете, че Обединеното кралство и аз сме с вас “, съобщи Сунак при кацането си в Тел Авив./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР