Ripple - криптовалутата, която през последните дни успя да достигне

...
Ripple - криптовалутата, която през последните дни успя да достигне
Коментари Харесай

Ripple се срина с 30%, а bitcoin с 15%

Ripple - криптовалутата, която през последните дни съумя да доближи до втора позиция по пазарна капитализация, се срина с над 30 % за 24 часа. В понеделник тя се търгуваше на равнища към 2,34 $.

Заедно с нея, други криптовалути също поевтиняха. Bitcoin загуби 15% от цената си, а ethereum - която възвърне втората си позиция, поевтиня с 8 %. Bitcoin фючърсите на Cboe също понижиха цената си и се търгуваха на равнища към 14 400 $.

През 2017 година ripple повиши цената си с над 35 000 %, оставяйки bitcoin и неговите 1 500 % надалеч обратно. Но за разликата от останалите криптовалути, ripple работи с огромни институции, което ѝ дава аура на легитимност и деловитост, разяснява CNBC. Но въпреки всичко криптоентусиастите споделят, че централизацията е тъкмо противоположното на това, което търсят в цифровите валути.

" Причината ripple да нарастне толкоз доста е, че е балон ", счита Ерик Форхес, CEO на борсата за обмяна на цифрови активи ShapeShift и бранител на bitcoin. " Да пробваш криптовалута, която работи с банките, няма смисъл. Цялата концепция зад криптовалутите е да нямаш потребност от банки ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР