РИОСВ - Пловдив извършва постоянен контрол на централата за производство

...
РИОСВ - Пловдив извършва постоянен контрол на централата за производство
Коментари Харесай

Село Труд пак на протест срещу централата за биогаз

РИОСВ - Пловдив прави непрекъснат надзор на централата за произвеждане на биогаз в село Труд като замърсяване на въздуха не е регистрирано, оповестяват от екоинспекцията.

Утре жителите на Труд излизат на следващото протестно шествие против централата и с искане на оставките на министрите на околната среда и водите и на земеделието Нено Димов и Румен Порожанов, както и на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда доцент Стефан Шилев.

От началото на годината досега са осъществени 6 инспекции на инсталацията за биогаз. Четири от тях са по сигнали, направена е една сложна инспекция по заповед на шефа на екоинспекцията и една с приготовление на мнение от експерт. При инспекциите не е открито разпространяване на неприятни миризми, разказани в сигналите.

Констатирано е, че на площадката не се съхранява торова маса, доставката й се прави по одобрена скица със профилиран превоз, а при разтоварването й тя се подава непосредствено към ферментаторите, които са херметически затворени съдове. Всички уреди, в които се образува, третира и изгаря биогаз, са капсуловани и не се образуват неорганизирани излъчвания от самата апаратура.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив декларират, че правят непрекъснат надзор на обекта и ще продължат да вършат мониторинг на централата в село Труд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР