„РИОСВ – Благоевград започна административнонаказателно производство по реда на Закона

...
„РИОСВ – Благоевград започна административнонаказателно производство по реда на Закона
Коментари Харесай

РИОСВ-Благоевград започва процедура за нарушения при Мелнишките пирамиди

„ Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград стартира административнонаказателно произвеждане по реда на Закона за предпазените територии за установените нарушавания при " Мелнишките пирамиди ", осведомят от Министерството на околната среда и водите.

" Прокуратурата и полицията също ревизират случая за съществуване на данни за осъществено закононарушение по Наказателния кодекс, а Министерство на околната среда и водите ще реализира пълномощията си за осъщественото административно нарушаване “. Това съобщи вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов при инспекция на място в предпазената територия. Според министъра това ще докара до глоба за компанията, притежаваща строителната техника, която е снимана на мястото на осъщественото нарушаване.

„ Няма да оставим в България да се унищожава естественото завещание, тъй като това е най-хубавата основа за правене на туризъм и ние сме длъжни да го завещаем на идващите генерации “, посочи министърът и добави, че „ Мелнишките пирамиди “ са неповторимо място и би трябвало да го пазим и съхраняваме, а не поради нечии ползи да се унищожава. По думите му туристите идват в Мелник поради естественото и културно благосъстояние, а не тъй като има построени паркинги.

В края на предходната година по сигнал на екоминистъра беше открито нарушаване в предпазена територия – естествена забележителност „ Мелнишки пирамиди “, което попада и в две предпазени зони по НАТУРА 2000. Тогава министърът незабавно разпореди инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград и отрасловите институции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР