РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма.

...
РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма.
Коментари Харесай

Бяла пяна тече по река Струма в Перник

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник ревизира сигнал за замърсяване на река Струма. Сигналът е за пяна в коритото на река Струма в сектора от моста на кв. " Мошино " в Перник по течението на реката към центъра на града. Извършена е незабавна инспекция като е обходено коритото на реката в пет сектора – от центъра на града против течението на реката до кв. " Мошино ", оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Локализирано е мястото на заустване на нечисти води – бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на кв. " Мошино ".

При инспекцията е открито, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в избран сектор – от моста на кв. " Мошино " до моста против бензиностанция " Шел “ в Перник. Органолептично не е открита миризма на химикали или гнилостни процеси във всички тествани сектори, нито съществуване на умряла риба.

По искане на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник Изпълнителна агенция по околна среда - София е взела водни проби за осъществяване на следващ лабораторен разбор. Резултатите ще бъдат оповестени в допълнение. Освен на зеления телефон на екоинспекцията, жителите на региона са подали сигнала и на тел. 112, както и на дежурния телефон на общински съвет за сигурност на Община Перник.

Снимки: Николай Здравков, Facebook





Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР