РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Това беше монументална седмица за

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Това беше монументална седмица за
Коментари Харесай

Коренната група кренак в Бразилия получава литературно уважение и извинение за престъпленията на диктатурата

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Това беше монументална седмица за локалната група кренак в Бразилия, откакто десетилетия наред са били подценявани в най-хубавия случай, а в най-лошия - подчинени и малтретиран.

Във вторник хората от Кренак получиха публично опрощение за нарушаванията на правата на индивида, на които са претърпели по време на военната тирания (1964-1985 г.) — първото в Бразилия. След това в петък един от нейните водачи, известният публицист и природозащитник Аилтън Кренак, стана първият радикално население, спечелило място в Бразилската академия на литературата, най-ексклузивният книжовен орган в страната.

По време на церемонията в петък Кренак получи сабя, огърлие и грамота от своите връстници. Носейки локална лента за глава и обичайна зелена жилетка на академията, украсена със златна бродерия, той сподели, че е пристигнал „ да донесе повече езици “ в стаята.

„ Моите родственици пристигнаха от разнообразни елементи на Бразилия, с цел да бъдат тук. Тук не мога да загатна всеки етнос, мн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР