Рила планина е едно от най-подходящите места за любителите на

...
Рила планина е едно от най-подходящите места за любителите на
Коментари Харесай

През лятото курортът Мальовица ще се превърне в арена за приключения за малки и големи

Рила планина е едно от най-подходящите места за феновете на приключенията, както през зимата, по този начин и през лятото.

В последните 2 години курортът Мальовица се утвърди като желана дестинация за феновете на зимни спортове с помощта на обновените ски уреди и близостта си до огромния град. Курортът предлага и доста благоприятни условия за отмора и деен туризъм през лятото.

“Ваканцията в планината е обвързвана с доста придвижване на чист въздух и измежду красива природа. За да е цялостна страстта от вашата отмора, постоянно можете да си организирате фамилен шампионат по бадминтон, съревнование по пукотевица с лък, а в случай че сте по-голяма компания играта на волейбол или мини футбол сигурно ще Ви зареди с сила! Меча поляна е на Ваше разположение! Планираме през лятото поляната да се трансформира в сцена за завършения освен за деца, а и за възрастни.

Целогодишно организираме тимбийлдинги “, разгласи Янко Аврамов от курорта.

Той издаде, че зимната писта за шейни ще се трансформира в писта за летен тубинг, ще бъде издигнат въжен тролей, ще се слагат бънджи трамплини и доста детски катерушки.

През юли и август от курорта провеждат петдневни детски лагери с начало всяка неделя с включена храна. По време на лагерите целодневно за децата ще бъдат проведени спортни и логичен игри, планински преходи, посещаване на „ Фермата на щастливите магарета “ и доста занимания, които освен ще ги накарат да разхлабен от уроците, а и ще обогатят знанията им по занимателен метод.

В самия курорт се намира входът на естествен парк Рила, от където потеглят голям брой пътеки, както лесни, по този начин и за напреднали, които могат да Ви отведат до едни от най-красивите места в Рила.

„ Най-посещаваният и един от леките направления е до емблематичната хижа Мальовица. Турът продължава по-малко от час, като пътеката криволичи до река, която прелестно добавя лятната хладина и прохлада на сенчестата пътека. От хижа Мальовица започва и изкачването към едноименния връх, който е един от най-известните в България “, сподели Янко Аврамов.

Прекрасни гледки се откриват и по марушрутите са до Йончево езеро и Страшното езеро.

От същото място започват и маршрутите до Седемте рилски езера и емеблематичния Рилски манастир.

От Централната планинска школа „ Христо Проданов “, която се намира в сърцето на курорта Мальовица могат да се наемат и квалифицирани планински водачи, които ще подсигуряват, че планинската разходка ще е приятна и безвредна. Приятното прекарване ще бъде съпроводено и с многочислени разкази освен за флората и фауната в региона, и за историята.

„ Има места, където животът тече като в приказка и там се случват магии … Мальовица е едно от тях! “, сподели Янко Аврамов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР