Риека спечели Купата на Хърватия, побеждавайки на финала шампиона Динамо

...
Риека спечели Купата на Хърватия, побеждавайки на финала шампиона Динамо
Коментари Харесай

Риека триумфира с Купата на Хърватия за пети път в историята

Риека завоюва Купата на Хърватия, побеждавайки на финала първенеца Динамо (Загреб) с 3:1. Двата тима приключиха на първите две места и в шампионата, само че с голяма разлика в точките- 23 в интерес на Динамо.

Мирко Чолак откри резултата в 13-ата минута в интерес на Риека, засичайки с глава центриране на Тибор Халилович. След това вратарят на Динамо (З) Доминик Ливакович трябваше да избавя два пъти вратата си при доста рискови обстановки и да остави преднината на риечани единствено един гол. Но в 39-ата минута белите от Фиуме удвоиха преднината си, откакто Халилович беше прецизен и най-бърз при меле, получело се от центриране на Зоран Квържич.

Stjepan #Loncar wins the #Croatian League Cup with #Rijeka after defeating Dinamo Zagreb (3-1) in the final!

pic.twitter.com/L0BTaSLkpc
— BH live (@BHlive_official) 22 май 2019 година Динамо понижи преднината на съперника си в 63-ата минута чрлез Мислав Оршич, който трансферира топката над куп от играчи от ъгъла на наказателното поле и изненада вратаря Симон Слуга. Мачът можеше да придобие различен процес, в случай че в 74-ата минута Дени Олмо беше вкарал дузпа за Динамо. Вратарят Слуга обаче сподели страховит рефлект и остави преднината на своите. Пет минути преди края Квържич оформи крайното 3:1, откакто се отскубна от пазача си и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ливакович.
Това е пета купа на страната за тима на Риека, като преди този момент са печелили през 2005, 2006, 2014 и 2017 година и първа за мениджъра им Игор Бишчан в родината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР