Ричард Брансън вярва, че Virgin Galactic е „на прага“ да

...
Ричард Брансън вярва, че Virgin Galactic е „на прага“ да
Коментари Харесай

Ричард Брансън е уверен, че Virgin Galactic ще достигне космоса още тази година

Ричард Брансън има вяра, че Virgin Galactic е „на прага“ да извърши 14-годишната си фантазия да стигне до космоса.„Преди края на годината се надявам да седнал съм в галактически транспортен съд на Virgin Galactic и да отида до космоса“, сподели Брансън пред Дейвид Рубенщайн в изявление за Bloomberg.„Космосът е сложен – това в действителност е ракетна наука“, продължи той, като се базира на смущаващата история на проблеми с изстрелването и полетите на компанията.
Реализирането на курс в космоса в никакъв случай не е било елементарно за британския милиардер, откогато тестови полет се разрушава в пустинята Мохаве през 2014 година, убивайки един водач и съществено ранявайки различен. През май серия от сполучливи изпитателни полети сложиха Virgin Galactic още веднъж на правия път – само че може ли в действителност да стигне до космоса преди края на годината?

Твърденията на Брансън би трябвало да се вземат с огромна доза песимизъм . Той прави сходни изказвания през целия живот на Virgin Galactic и не съумя да ги осъществя нито един път. През 2007 година той вярваше, че неговият галактически транспортен съд ще направи първия си полет в границите на 18 месеца. През октомври предходната година той още веднъж предложи, че галактически полет е единствено на няколко месеца. След 14 години и един пагубен неуспех, има причина да сте скептични за тази непрекъснато изменяща се времева линия.

Самата Virgin Galactic е учредена през 2004 година като първата в света комерсиална галактическа линия. От самото начало към 800 клиенти са се записали и са платили, с цел да отидат в космоса на собствен галактически транспортен съд на доста добра цена от 250,000 $ на (двупосочен) билет. Вече има стотици хора, които са платили капаро, с цел да се измежду първите галактически туристи. Сред тях има и доста известни персони като Леонардо ДиКаприо, Джъстин Бийбър, Аштън Къчър и други

Пътуването ще трае към два часа и половина. Unity ще издига туристите съвсем до ниска орбита, което ще дава на туристите 6 минути в безтегловност и опция да видят извивката на Земята и да създадат фотоси. След това ще стартира и плавното втурване и кацане.

Имаше време, в което Virgin Galactic бе единствената компания, която се пробва да изпрати хора отвън планетата, само че в този момент тя се конкурира с Blue Origin, която е благосъстоятелност на Джеф Безос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР