Резултатите от вчерашните избори още не са обработени на 100%,

...
Резултатите от вчерашните избори още не са обработени на 100%,
Коментари Харесай

8 жени министърки в кабинета на ИТН и българи с македонец в Космоса

Резултатите от вчерашните избори още не са обработени на 100%, само че едно е ясно - " ИТН " измести ГЕРБ от първото място. Заявката на Слави Трифонов, че няма да бъде нито народен представител, нито министър председател не отхвърли гласоподавателите на новата партия и те поддържаха плана, въпреки че по никакъв метод не можем да кажем, че Има Такъв Народ са спечелили изборите. Но завоюваха първото място. И в този момент могат да вършат каквото си изискат с мандата, който Румен Радев ще им връчи. 

Явно са решили да създадат тъкмо това - " каквото си желаят ", без да се преценяват с други партии и без да влизат в обединения, макар че по време на акцията членове на Има Такъв Народ обилно съобщаваха, че коалиция с  " партиите на митинга " е единствената допустима. Всички от нощес считаме проценти и брой депутатски места, с цел да изчислим ще имат ли болшинство Има Такъв Народ, Демократична България и " Изправи се! Мутри вън ", при положение, че образуват кабинет дружно. Преди час Слави Трифонов опроверга тези илюзии и

разгласи, че партията му ще предложи експертен кабинет независимо.

Направи го в жива връзка във Facebook, което очевидно е формалният нов метод за правене на политика в България (и за отбягване риска от това да ти задават въпроси или да влизаш в разговор с журналисти). В началото на речта си загатна, че е предложил на трима сполучливи министри от служебното държавно управление да задържа поста си, само че те са отказали. Става дума за Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков.

Трифонов показа предложенията на Има Такъв Народ за министерските постове и това, което прави положително усещане е, че 50% от тях ще бъдат заети от дами. Изненадващо, дами ще оглавят Министерството на защитата и Министерството на финансите. Ще има и министър без портфейл по ромските въпроси - д-р Антония Валентинова.

" Тя е ромка, т.е. циганка. На 27 години ", посочи Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ направи вметка и представяйки препоръчаната за министър на защитата - Теодора Генчовска: " Правилно ме разбрахте - жена. " Към момента тя е шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в Министерството на защитата.

Ето другите дами в оферти кабинет:

Министър на финансите - Мария Бойчинова, икономистка и финансистка с интернационална кариера, приказва 3 езика, 34-годишна.

Министър на образованието и науката - Наталия Митева, владее 4 езика, на 39 години.

Министър на опазването на здравето - Велислава Петрова, вирусоложка, представителка на страната ни в Глобалния фонд по имунизациите.

Министър на регионалното развиване и благоустройство - Михаела Лашова, заемала управителни позиции в влиятелни интернационалните финансови компании.

Министър на труда, обществената и демографска политика - Лилия Иванова, юристка, бивш зам.-министър на стопанската система. 

Министър на културата - Станислава (Саня) Армутлиева, за която в никакъв случай не се приказва с положително в музикалните среди, а не сме забелязали да има опит в другите сфери на културата. 

Постът министър-председател пък е предназначен за Николай Василев, който има политически опит, само че сякаш се отличава и с това, че приказва 7 езика. 



Сред цели на новото държавно управление, които Трифонов разгласи се отличават някои фактически наложителни неща, като обещанието за изграждане на чисто нова детска болница и за закупуване на хеликоптери за медицински и спасителни цели - " колкото би трябвало - толкоз ".

Получихме и заричане, че ще има места в детски градини за всички деца и несъмнено ще следим за спазването му. 

Сред задачите, свързани с децата и образованието е и закупуването на 1 милион таблети и преносими компютри, снабдени със профилиран програмен продукт, които да бъдат раздадени на възпитаници и учители.

Съкращаване на държавната администрация, цифровизация на услугите, бистрота при публичните поръчки - звучи отлично. Не бяха спестени и обещанията за автомагистрали, каквито към този момент сме привикнали да слушаме от предходния министър председател. 

Любопитно е предлагането двама българи - мъж и жена, да бъдат изпратени за екипаж в НАСА, дружно със северномакедонец. 

Врeмe e дa пoглeднeм към звeздитe, aргумeнтирa се Cлaви Трифoнoв и пocoчи, чe Бългaрия в нaй-крaтни cрoкoвe щe пoдaдe мoлбa зa члeнcтвo в Eврoпeйcкaтa кocмичecкa aгeнция, защото ниe cмe eдинcтвeнитe, кoитo нe члeнувaмe в тaзи oргaнизaция.

" Вие към този момент знаете какво ще вършим и с какви хора ще го вършим ", сподели в умозаключение Трифонов и акцентира, че няма да има амнистия за тези, които са нарушили или нарушавали закона, което от мнозина се разтълкува като поръчка за търсене на отговорност и възможни правосъдни последици за някогашни ръководещи, членове на кабинетите  " Борисов ". 
 

Слави Трифонов пред студентите: " Защото за какво приключва на о "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР