Резултатите от ново изследване сочат, че хората, които предимно стоят

...
Резултатите от ново изследване сочат, че хората, които предимно стоят
Коментари Харесай

Заседналият начин на живот е по-опасен, отколкото предполагате

Резултатите от ново проучване сочат, че хората, които най-вече стоят прави или вървят два-три часа, до момента в който са на работа, са с по-малък риск от затлъстяване и високо равнище на холестерола, оповестява Journal of Epidemiology & Community Health.
 
Почти всеки десети случай на преждевременна гибел е неразривно обвързван с ниско равнище на физическа интензивност и на първо място със затънал метод на живот.
 
Мнозина избират да прекарват свободното си време, седейки комфортно или излежавайки се. Освен това доста хора са принудени да седят през целия ден на работното си място в офиса. " Затова битката със заседналия метод на живот може да донесе доста изгоди на публичното опазване на здравето ", обявиха учени от Кралския университет в Белфаст.
 
Дори повърхностното наблюдаване на хора, които водят затънал метод на живот, през последните 3-4 години демонстрира, че измежду тях затлъстяването, нарасналото равнище на холестерола, диабетът, сърдечните и сърдечносъдовите заболявания са няколко пъти по-чести, в сравнение с измежду другите хора.
 
Учените употребили данни освен за Англия, само че и за други развити страни в света. По мнението им, най-проблемна е обстановката в страните с развита стопанска система.-->
 
Оказало се, че всеки трети британец страда от незадоволителна двигателна интензивност и прекарва към 6 часа на ден, седейки или лежешком пред компютърния екран. Това води до гореспоменатите здравословни проблеми и болести, от които годишно умират близо 70 хиляди поданици на Обединеното кралство.
 
Най-честата причина за преждевременна гибел е диабет вид 2. У водещите затънал метод на живот вероятността от появяването му е съвсем два пъти по-голяма, в сравнение с у другите хора. При това поради незадоволителната двигателна интензивност у всеки шести диабетик се появява тъпота към инсулина.
 
Учените заключиха, че заседналият метод на живот е голяма опасност за здравето на милиони хора. Тя обаче може да се избегне, в случай че равнището на физическите натоварвания се усили с 50 на 100. Редовното спортуване, физическите извършения, отводът от консумация на нездравословни храни и здравият сън могат да трансформират нещата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР