Резултатите от извършената проверка в четирите големи лечебни заведения в

...
Резултатите от извършената проверка в четирите големи лечебни заведения в
Коментари Харесай

Одитът на 4-те големи болници в София: Спешните екипи се бавят заради кадровия дефицит


Резултатите от осъществената инспекция в четирите огромни лечебни заведения в София, разпоредена от здравния министър след гибелта на 74-годишния Спас Добрев, демонстрира, че съществува проблем със закъснение на незабавните екипи на ЦСМП, като казусът е обвързван с кадровия недостиг в системата.

Друга констатация на инспекцията осъществена в УМБАЛ „ Александровска “, УМБАЛСМ „ Пирогов “, УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и ЦСМП – София, е, че Спас Добрев не е регистриран в болничната осведомителна система на „ Пирогов ”. Липсват документирани данни за осъществен обзор, не са извършени клинико-лабораторни проучвания за доказване или отменяне на работната диагноза на ЦСМП. Насочен е устно към друго лечебно заведение.

От Министерство на здравеопазването оповестяват, че за всички открити нарушавания ще бъдат формирани административнонаказателни производства.

В инспекцията е записано, че колата за спешна помощ, осъществила превоза на пациента, е била оборудвана с цялата нужна инсталация според условията на Медицински стандарт „ Спешна медицина “.

Проведените диагностично-лечебни действия на пациента при незабавната му хоспитализация в Университетска болница „ Александровска “, са в цялостен размер и подхождат на положението на пациента. Въпреки осъществените реанимационни дейности, в 20:25 ч. настава летален излаз.

След подадена от брачната половинка на Добрев молба за освобождение от аутопсия, не може по безапелационен метод да бъде избрана главната причина за гибелта, споделят от Министерство на здравеопазването.

Медицинският одит беше разпреден от министър Петров откакто брачната половинка на умрелия на 16-ти септември Спас Добрев изпрати отворено писмо до него, с което в детайли го срещна с събитията към случая.

Днес от Министерство на здравеопазването декларират, че в писмото на брачната половинка на пациента са наранени въпроси от морално-етичен темперамент, за които ИАМО е сезирала Комисията по професионална нравственос към БЛС. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР