Резултатите от изследването били интригуващи. Оказало се, че при младите

...
Резултатите от изследването били интригуващи. Оказало се, че при младите
Коментари Харесай

Младите жени са с най-висок риск от сърдечни проблеми заради стрес

Резултатите от проучването били завладяващи. Оказало се, че при младите пациенти (на 55 и под тази възраст), три пъти повече дами, в сравнение с мъже, ускорили пулса си и кръвното им налягане се покачило. Тази разлика изчезвала при по-възрастните хора и от двата пола. В умозаключение учените показали, че младите дами, които към този момент имали проблеми със сърцето, били по-податливи на психическите и физическите резултати на напрежението. 

Въпреки че това проучване присъединило единствено хора, които към този момент имали болно сърце, то въпреки всичко повдига притеснителни въпроси за всички останали . Повечето от нас не гледат на сърдечните болести като изключително постоянно срещан проблем за дамите, само че последните изследвания демонстрират, че точно те са преди всичко като причина за женската смъртност в Съединени американски щати. 

Тук би трябвало да отбележим, че останалите фактори като погрешно хранене, пушене и така нататък са главните причинители на сърдечни проблеми, въпреки всичко това проучване демонстрира, че стресът може да играе по-голяма роля, в сравнение с в действителност осъзнаваме. 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР