Резултатите от изпитите след 7 и 10 клас повтарят тенденции

...
Резултатите от изпитите след 7 и 10 клас повтарят тенденции
Коментари Харесай

Просветният министър с добри новини за учениците

Резултатите от изпитите след 7 и 10 клас повтарят трендове от предишните години. Положителното е, че резултатите по български език и литература са по-добри. При изпита по математика наклонността остава резултатите да са по-ниски. коментара направи пред Българска национална телевизия министърът на образованието Галин Цоков.

Според него е значимо по какъв начин въз основата на образователните стратегии да се промени и оценяването.
-->
" За нашия екип тази смяна минава през насочване към формиращо оценяване, посредством следене на достиженията на всеки възпитаник. Що се отнася за такива изпити, външно оценяване - включване на повече задания с практическа ориентираност, на повече задания, които изискват критическо мислене, а не възпроизвеждане и зубрене ", съобщи Цоков.

Трябва да се направи обзор на образователните стратегии. " Преглед, при който първо да бъдат освободени от фактологическа тежест. И второ, това е по-дългосрочна упоритост, тези образователни стратегии да станат по-рамкови, по-интегрирани. Знанията да бъдат директно свързани с практиката ", съобщи Цоков.

Той подчертава, че ще работят за понижаване на административната тежест върху учителите.

Ще отворим тези нормативни документи, ще забележим главните моменти в тях, да могат учителите да насочат своята работа към децата, с цел да могат да бъдат експерти на своето работно място ", съобщи Цоков. Добави, че работят в тясно съдействие по тематиката с депутатите от парламентарната отраслова комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР