Резултатът ни ще се повиши (заради връщането на хартиената бюлетина),

...
Резултатът ни ще се повиши (заради връщането на хартиената бюлетина),
Коментари Харесай

Дайте да се подпиша, че резултатът ни ще бъде по-висок: Нинова тази седмица

" Резултатът ни ще се увеличи (заради връщането на хартиената бюлетина), дайте да ви се подпиша под това ", закани се тъкмо преди вота соцлидерът Корнелия Нинова . Думите бяха изречени пред bTV на 28 март или 4  дни преди предварителните парламентарни избори. Като правист по обучение тя въпреки всичко по този начин и не се подписа на никое място, само че римското право не изключва и вербалните сделки.

Известна с кривите си сметки, Нинова чакаше бонус от 100 хиляди гласа.
Както обичаше да споделя другият многогодишен  водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев: " не казвай хоп, преди да си скочил ”. Изборите минаха, а резултатите демонстрират тъкмо противоположното на това, което Нинова се зарече. Сухата статистика демонстрира, че в последна сметка партията не взема повече, а по-малко. Столетницата е на минус със 7144 гласа  (-3,5%) на фона на предходните избори в края на м.г., когато другояче беше пробито следващото историческо дъно. Сега даже опцията " не поддържам никого ” изпревари Българска социалистическа партия в чужбина.

Въпреки всичките си напъни Българска социалистическа партия събра 225 814 гласа или 8,94% и по този начин зае едвам пета позиция и изкопа следващо 132-годишно електорално дъно. На предходния избор, когато се гласуваше единствено на машина Позитано получи поддръжката на 232 958 гласоподаватели или 9,30%. Това минус 7144 гласа или още 4% отлив на електората.

" Няма да съжаляваме, че сме основател на връщането на хартиената бюлетина, тъй като това ще увеличи изборната интензивност ", закани се още Нинова точно на вота, само че отново не позна.  

Напомняме, че от 2 години Нинова упорства " да се премисли машинното гласоподаване ”. Първо от Българска социалистическа партия внесоха законопроект за връщане на хартията в 47-о Народно събрание, а по-късно пробутаха тази своя самодейност в 48-ия парламент.
Сега, по към този момент открита традиция, Нинова откри виновността за изборните резултати другаде, само че не и в себе си. На брифинг във вторник тя разгласи, че Българска социалистическа партия e запазилa предходния си резултат (което не е вярно) в обстановка, в " която е имало една манипулативна акция " против партията. Което също е неистина.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР