Резултатът към момента дава оптимизъм за балотажа. На този балотаж

...
Резултатът към момента дава оптимизъм за балотажа. На този балотаж
Коментари Харесай

Радев: На втори тур ще се сблъскаме с картела на статуквото

" Резултатът все още дава оптимизъм за балотажа. На този балотаж ще се сблъскаме с с партийно проведения избор на картела на статуквото ", съобщи президентът и претендент за втори мандат Румен Радев пред публицисти в неделя. Той печели първия тур с към 49 на 100, до момента в който главният му конкурент – също самостоятелният, само че подсилен от ГЕРБ, Анастас Герджиков, получава към 25 %.

Според Радев единственият метод да се надделее над вота на картела на статуквото и неговите запаси е мобилизацията.

" Нашата победа зависи от нашата готовност и от гласа на всеки един българин, който има вяра, че България на закона е допустима ", сподели още Румен Радев.

" Окончателните резултати ще бъдат известни до часове, само че едно е ясно – изборите демонстрираха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, с беззаконието, с авторитаризма. Опитите за мимикрия, операциите за да се разколебаят хората да гласоподават, отговорността да се трансферира на други очевидно не сполучи ", разяснява той.

Държавният глава съобщи, че ще има спор с Герджиков, както даде обещание преди изборите за седмицата сред първи и втори тер

Той поздрави всички партии, които влизат в новия парламент. " Към тях стои императивната задача да сформират държавно управление и това държавно управление да бъде реформаторско, антикорупционно, обществено. Да бъде формирано транспарантно и да бъде подкрепено от ясно изразено болшинство, което да не оставя подозрения за нечестни зависимости ", означи президентът.

Радев призна, че няма да бъде елементарно съставянето на държавно управление в тази настройка, само че уточни, че мощно се надява, че партиите са извлякли поучения от предходните два Народното събрание.

" Тук въпросът е за цената. Дали ще имаме държавно управление непременно, или ще имаме държавно управление на смяната ", сподели Радев и акцентира, че през разговор може да се сформира такова.

Според него един от главните проблеми в днешния ден е бил, че хората не излязоха да гласоподават и интензивността е ниска.

Той благодари на всички българи, които " дадоха своя избор за бъдещето на България, тъй като то не им е безразлично ". " От сърце благодарим на стотиците хиляди, които поддържаха нашия тандем с госпожа Йотова…благодарим на всички тези членове и симпатизанти на партии, които застанаха паралелно до нас в тази предизборна акция ", добави Радев. Изказа благодарностите и на изборната администрация и на полицията за организирането на вота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР