Резолюция, която призовава Великобритания да поиска още едно отлагане на

...
Резолюция, която призовава Великобритания да поиска още едно отлагане на
Коментари Харесай

Европарламентът гласува за ново отлагане на Брекзит

Резолюция, която приканва Англия да изиска още едно отсрочване на Брекзит, с цел да избегне излизане от Европейски Съюз без договорка, гласоподаваха европейските депутати. В документа се споделя, че Обединеното кралство може още веднъж да отсрочи " развода ", в случай че има основателни аргументи, само че че би трябвало да резервира свободното придвижване по ирландската граница идори при липса на договорка да извърши финансовите си отговорности към Европейски Съюз.
Документът има за цел да подчертае позицията на Европейски Съюз по основни въпроси, свързани с излизането на Англия от Европейския съюз според чл.50 от Договора от Лисабон. 544 депутати се изрекоха за приемането му, 126 - срещу, а 38 се въздържаха, оповестява " Фокус ".
Европейският парламент ще отхвърли всяко съглашение за Брекзит, в случай че то изключва защитния механизъм, засягащ ирландската граница. С документа евродепутатите удостоверяват поддръжката си за „ проведен Брекзит “, като прецизират, че в случай че се стигне до отдръпването на Англия без договорка, отговорността за това ще бъде напълно нейна.
В документа се напомня, че на 9 септември 2019 година Народното събрание на Обединеното кралство одобри закон, който задължава държавното управление да изиска от Европейски Съюз друго отсрочване на Брекзит, в случай че договорката с Брюксел не бъде реализирана до 19 октомври, макар обстоятелството, че формалната дата за излизането е 31 октомври.
Екологичен потенциал смята, че е в полза на Обединеното кралство и Европейски Съюз да се реализира Брекзит по проведен метод, се споделя в резолюцията.
Авторите на документа акцентират, че защитният механизъм за ирландската граница е единствено краткотрайна мярка и би трябвало да се търси опция под формата на нови съглашения и потреблението на модерни технологии, които ще оказват помощ да се избегне появяването на физическа граница с Ирландия и спомагателни инспекции по нея. Те също по този начин упорстват Обединеното кралство да даде подобаващи други възможности в писмена форма и показват страдание от обстоятелството, че това към момента не е направено. Що се отнася до политическата декларация, която обрисува бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел, европейските депутати „ показват предпочитание да го трансформират в документ с по-формален и юридически темперамент ".
Депутатите означават, че окончателното съглашение би трябвало да допуска единственото допустимо решение на финансовите и правни отговорности на Лондон към Брюксел. Въпреки това, „ при положение на излизане без договорка, финансовите отговорности на Англия ще останат в действие ", гласи резолюцията.
Отговорността за „ корав “ Брекзит в сходство с признатата позиция на депутатите, напълно ще падне върху плещите на английското държавно управление. В резолюцията се акцентира, че пророгацията на Народното събрание с решение на премиера на страната Борис Джонсън до 14 октомври единствено усилва вероятността от съответния резултат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР