Резитба на краставиците се прави, за да се оформят правилно

...
Резитба на краставиците се прави, за да се оформят правилно
Коментари Харесай

Резитба на краставиците

Резитба на краставиците се прави, с цел да се оформят вярно растенията. Това е належащо, с цел да получите добра годишна продукция и да предотвратите появяването на всевъзможни заболявания.

Когато краставиците доближат оптималната височина е належащо да отрежете листата, спазвайки елементарни правила.

Необходимо е да премахнете старите листа, които първи са се появили. Тези листа се намират до разрастващите се нови разклонения. Те ще стартират да се развиват интензивно, когато към тях няма листа, които ги лишават от храна и светлина. Премахването на листата е належащо, защото гъстата зелена маса изцяло блокира достъпа на слънце и въздух. Трябва също да отрежете точката на напредък – горната част, тъй че растението да спре да се развива на височина.

Вижте още: Сваляне на гел лака вкъщи

Не прекалявайте, растението не трябва да остава без листа. Ако разклонението е малко, тогава не е належащо към момента да отстранявате листа. Също по този начин не забравяйте да премахнете всички спомагателни мустаци, които, преплитайки се между тях, затрудняват грижата за растението. След такава резитба на краставиците е належащо да се събере съществуващата годишна продукция и да се извърши листно поддържане. Всички тези процедури ще доведат до видимо нарастване на добива на краставици.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР