Резиденция Баба, популярната и национално припознавана инициатива на сдружение Фабрика

...
Резиденция Баба, популярната и национално припознавана инициатива на сдружение Фабрика
Коментари Харесай

Резиденция Баба изпраща 20 младежи да живеят в 3 видински села

" Резиденция Баба ", известната и национално припознавана самодейност на съдружие " Фабрика за хрумвания ", за пета поредна година ще провежда престоя на 20 обществено ангажирани младежи във възрастни семейства в села из България. Тази година резиденцията ще е от 23 август до 15 септември в селата Неговановци, Синаговци и Кошава в региона на Видин. Кандидатстването е налично за всички до 30 юни, научи ДУМА от Йоана Стоянова от " Фабрика за хрумвания ".

Посланието на самодейността към бъдещите участници е МОСТ wanted: Допълни визията за 3 села в Северозапада! Тяхната съществена задача е да основат достоверен " мост " на взаимоотношение и взаимност с локалните възрастни хора, да оказват помощ във всекидневната работа и да документират локални разкази и потребности на селото. Участниците ще слагат под въпрос и ще изпитат на място известни клишета и стандарти за региона.

Всичките стадии на " Резиденция Баба 2019 " включват: кандидатстване на участниците - до 30 юни; авансово образование - 23-26 август; " Резиденция Баба " в трите села - 26 август - 15 септември; прощални събития в селата, проведени от участниците - 13-15 септември; развъдник за обществени нововъведения (работа по идеи) - октомври; опция за показване на концепциите пред общността и вложители - интернационален конгрес " Empatheast ", октомври в Пловдив.

България е измежду страните с най-висока степен на обезлюдяване на селските региони в Европа. В българските села живее към 26.5 на 100 от популацията на страната ни (по данни на Национален статистически институт от 2017 г.). Създаването на " мостове " на достоверно свързване и взаимност сред поколенията, сред градска и селска просвета по новаторски метод е от главните фокуси на " Фабрика за хрумвания " в множеството й начинания. В този смисъл " Резиденция Баба " е откровена среща в търсене на потребните допирни точки с локалната общественост и просвета и актуалната просвета по този начин, че да се отговори на належащи потребности и да се даде начало на нови социално- и културно-предприемачески начинания в селата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР