резидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в Туитър, че федерални

...
резидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в Туитър, че федерални
Коментари Харесай

Тръмп прати федералните да потушат бунта в Уисконсин

резидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че федерални шерифи и националната армия ще бъдат изпратени в Кеноша, Уисконсин, с цел да потушат протеста, почнал след полицейската пукотевица, ранила и парализирала негър.

29-годишният Джейкъб Блейк бе прострелян от полицията в неделя. Въпреки че служителите на реда в Кеноша нямат персонални камери, улична камера е снимала станалото. Ясно се вижда, че служителят на реда стреля 7 пъти в гърба на мъжа, до момента в който последният влиза в колата си. Стрелбата е станала пред очите на децата на Блейк.

След като видеото беше публикувано в обществените мрежи, ядосани тълпи започнаха да палят здания и коли в Кеншоа.

Протестите, прераснали във вандализъм не престават към този момент няколко следващи нощи, а във вторник двама души бяха убити при разрастващите се безредици. 17-годишен младеж е упрекнат за двете убийства.

Блейк се възвръща в болница и е в схващане, само че неподвижен, оповестиха от фамилията му.

Адвокатите му обявиха, че заради тежката рана в гръбнака, че „ ще е чудо”, в случай че в миналото още веднъж проходи.

По мотив безредиците в Кеноша президентът Тръмп сподели: „ Няма да толерираме грабежи, палежи, принуждение и безвластие по улиците на Америка. Екипът ми преди малко се обади по телефона на губернатора на Уисконсин, който се съгласи да одобри федерална помощ Портланд би трябвало да направи същото!”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР