Рейтингът на одобрение на френския президент Еманюел Макрон достигна тригодишно

...
Рейтингът на одобрение на френския президент Еманюел Макрон достигна тригодишно
Коментари Харесай

Рейтингът на Еманюел Макрон със сериозен срив

Рейтингът на утвърждение на френския президент Еманюел Макрон доближи тригодишно дъно на фона на обсъжданата в страната пенсионна промяна, която провокира всеобщи митинги в страната. Това демонстрират резултатите от изследване, оповестено от социологическата работа IFOP, оповестено в неделя във вестник „ Льо вестник диманш ”.

Само 32% от интервюираните французи са удовлетворени от дейностите на Макрон като президент. Това е с 2 процентни пункта по-малко от преди месец. Представителят на социологическата работа Фредерик Даби означи, че " с ниския рейтинг президентът заплаща за по този начин непопулярната в обществото пенсионна промяна ". Обществената поддръжка на Макрон беше също толкоз ниска преди пандемията от ковид през февруари 2020 година, съгласно IFOP.

Рейтингът на френския министър председател Елизабет Борн също падна с 3 процентни пункта до 29%, което е най-ниското равнище, откогато тя встъпи в служба. Проучването е извършено от 9 до 16 февруари, в него са взели участие съвсем 2000 души над 18 години, отбелязва БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР