Рей Юсеф, съосновател на Paxful, разкри амбициозните си планове за

...
Рей Юсеф, съосновател на Paxful, разкри амбициозните си планове за
Коментари Харесай

Директорът на Paxful се впуска в нов проект с подкрепата на Джак Дорси

Рей Юсеф, съосновател на Paxful, разкри амбициозните си проекти за пускане на нова платформа за peer-to-peer търговия след банкрута на предходната си компания. Това начинание обаче няма да бъде основано в Съединени американски щати.

Най-новият план на Юсеф, прочут като, има за цел да даде на разработчиците и бизнесмените проект за основаване на личен световен пазар, който е резистентен на цензура и работи без да изисква позволение.

TBD, крипто компанията, учредена от Джак Дорси, сплоти сили с Рей Юсеф, с цел да показа новаторската децентрализирана P2P платформа за търговия с криптовалути .

Описвана като, Civ Kit ще употребява Lightning Network и Nostr, децентрализиран протокол за обществени медии, позволявайки на лица от всяка точка на света да вземат участие в търговията без никакви бариери или позволения.

Стартирането на Civ Kit следва краха на Paxful, компанията, съоснована от Юсеф през 2015 година дружно с Артур Шабак, който сега съди Юсеф.

В светлината на евентуалната правна неустановеност в Съединени американски щати, Paxful реши да разпусне компанията през ноември, като по този метод подсигурява вярното освобождение на замразените средства назад на потребителите.

Юсеф посочи, че разпускането е осъществено, с цел да се избегнат всевъзможни кредитори, и че компанията е отделила обилни запаси, с цел да съблюдава наредбите. Въпреки това Шабак подаде правосъден иск против Юсеф, воден само от лакомия и предпочитание за забележителна финансова полза.

В отговор на обвиняванията, Шабак призна, че сред двамата съоснователи има разлики в бизнес насоките и ръководството. Той съобщи, че Юсеф е трансферирал интелектуалната благосъстоятелност, потребителската база, историята на портфейлите и паролите на Paxful в ново дружество, наречено Noones.com.

Civ Kit има намерение да схване метода вместо обичайния развой (KYC). Юсеф разкритикува минусите на KYC и акцентира, че е значимо търговците да са наясно с кого подписват покупко-продажби, изключително при значими транзакции.

Той предложи въвеждането на като сурогат на KYC, при което на потребителските сметки могат да се присъждат оценки за известност въз основа на техните търговски действия.

Юсеф разграничи Civ Kit от други идни пазари, като акцентира, че той е построен и планиран от човек с действителен опит, който се е сблъсквал и разрешавал голям брой провокации в промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР