Рей Уилсън, ляв бранител във всичките шест мача на Англия

...
Рей Уилсън, ляв бранител във всичките шест мача на Англия
Коментари Харесай

Футболният свят потъна в траур! Почина легендата и незабравим

Рей Уилсън, ляв защитник във всичките шест мача на Англия от Световното състезание по футбол през 1966-а година, е умрял на 83-годишна възраст. Тогава е извоювана и единствената международна купа от Англия.

Футболният клуб Хъдърсфилд заяви новината през днешния ден. През по-голямата част от кариерата си той е играл точно за този клуб и не е спрял да посещава мачовете на отбора, макар че през 2004-а година е диагностициран с Болестта на Алцхаймер, написа Sportal.bg.

На 32 години Уилсън е бил най-възрастният титуляр при триумфа с 4:2 над Федерална република Германия след продължения на финала. Уилсън има 63 мача за националния тим на Англия в интервала 1960-1968 година, преди да се откаже от професионалната си кариера поради травма на коляното.

" Рей беше прелестен съотборник и игра на международно равнище доста дълги години. Освен това си беше и мой превъзходен другар, в никакъв случай не сме губили връзка. За мене загубата е голяма и аз не мога да опиша тъгата си. С него имаме толкоз прелестни мемоари и в доста лагери с националния тим на Англия бяхме в една стая. Ще липсва на толкоз доста хора, които го обичаха, съобщи различен от международните шампиони- Боби Чарлтън.

Уилсън е бил доста бърз и съдбоносен бранител, стартира да играе за Хъдърсфилд през 1952-а година като комбинира тренировките с работа в железниците. През 1964-а година минава в Евертън, където играе пет години и печели една Купа на Англия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР