Ревулюционно ново лечение за рак на ректума Резултатите от медицински изследвания

...
Ревулюционно ново лечение за рак на ректума
Резултатите от медицински изследвания
Коментари Харесай

Експериментално лекарство за рак на ректума дава резултат при всички пациенти в проучването

Ревулюционно ново лекуване за рак на ректума

Резултатите от медицински проучвания против колоректален рак са обнадеждаващи. Всички пациенти, взели участие в изследването, са се подобрили без потребност от химиотерапия, лъчетерапия или интервенция.

Участниците са били наясно, че идната стъпка след научното проучване са общите лекувания, които се борят с заболяването. Но лекарството, предоставено от учените, които работят по  изследването, изненада лекарската общественост, защото всички пациенти, които участваха достигнаха  цялостно изцеление.

Лекарството съставлява вяра за хилядите диагнози на тази патология. Ще ви разкрием какво съставлява новата терапия и по какъв начин се ползва при пациенти.

Рак на ректума: един от най-често диагностицираните

Испанското сдружение по здравна онкология декларира, че тези злокачествени тумори са склонни да се образуват във всеки от 3-те пласта на този орган: мускул, сероза и лигавица.

Патологията е обвързвана с рак на дебелото черво, заради сходството на неговите характерности, макар че разликата е маркирана от мястото, където стартира болестта. Ето за какво е всекидневно болестта да се назовава колоректален рак.

Статистиката на Американското сдружение за битка с рака (ACS) прецизира, че този карцином е третият по разпространяване, както при мъжете, по този начин и при дамите в Съединените щати. Прогнозите му за 2022 година са 44 850 случая на рак на ректума в страната.

Какво е Достарлимаб и по какъв начин работи?

Това е хуманизирано PD-1 моноклонално антитяло, създадено посредством рекомбинантна ДНК технология.

Всяка доза dostarlimab коства $11 000 и постоянно би трябвало да се предписва и следи от онколог.

Jemperli® в началото се предписва на пациенти с рак на ендометриума, даже в рецидивиращи етапи. Лекуваните дами демонстрират проявен недостиг в възобновяване на ДНК сдвояване, съгласно отчети на AEMPS и Комитета за лекарствени артикули за хуманна приложимост.

Преместването на имунотерапевтичното съединяване към колоректален рак пристигна с екип от експерти, които предложиха да блокират контролните точки при пациенти с локално напреднали болести и недостиг на възобновяване на ДНК.

Какво тъкмо демонстрират проучванията за това лекарство за рак?

Експертите учат хипотезата от 2017 година и разпространиха резултатите посредством The New England Journal of Medicine през юни тази година. Те включват 12 души в извадката с аденокарцином II или III етап и незадоволително поправяне на грешката при чифтосване.

Групата получава доза dostarlimab на всеки 3 седмици в продължение на 6 месеца. Веществото разкрива раковите кафези, с цел да помогне на имунната система да ги разпознае и отстрани.

На доктрина, след тестването, тестът трябваше да продължи с химиотерапия, лъчетерапия и хирургия. Но клиничният отговор на опита им спести сходни процедури.

След 6 месеца следене проучването демонстрира, че няма следи от тумори при ЯМР и ендоскопски проучвания. Няма и признаци на рак при цифрови ректални проучвания и биопсии, както и при сканиране на флуородезоксиглюкоза.

Докладът също по този начин акцентира, че няма случаи на градация или рецидив, да не приказваме за нежелани лекарствени реакции, достигащи или надвишаващи степен 3. Авторите заключават, че локално напреднал колоректален рак е бил много сензитивен към PD-1 моноклонална обсада.

Контролните проучвания след 6 месеца следене на пациентите не откриват признаци на рак.

Инфо: https://bestlifeonline.com/health/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР