Революционно откритие за лечението на коронавирусна инфекция може да облекчи

...
Революционно откритие за лечението на коронавирусна инфекция може да облекчи
Коментари Харесай

Революционно за COVID-19: Аспиринът озаптява заразата и пази от смърт

Революционно изобретение за лекуването на коронавирусна зараза може да облекчи доста борбата със болестта. Учени са открили, че приемът на аспирин може да понижи риска приетите в болница пациенти с ковид да се разболеят тежко или да умрат, написа Дарик. 

Изследователите открили, че ниски дневни дози от хапчето могат да понижат с повече от 40% вероятността инфектираните с коронавирусна зараза да постъпят в интензивно поделение или пък да бъдат интубирани.

Екипът от Медицинския факултет на Университета в Мериленд декларира, че са оптимисти за ефикасността на наличното лекарство в борбата с тежките затруднения при ковид. Това изобретение обаче би трябвало да бъде клинично тествано.

„ Ако нашата констатация бъде доказана, това ще направи аспирина първото необятно налично лекарство без рецепта за понижаване на смъртността при пациенти с COVID-19. “, сподели каза ръководителят на проучването доктор Джонатан Чоу.

За проучването екипът е следил 412 пациенти с COVID-19, лекувани в Медицинския център на Университета в Мериленд в Балтимор и три други лечебни заведения по Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Около една четвърт от тях одобряват всекидневно ниски дози аспирин преди или незабавно след приемането им за лекуване. Тези, които всекидневно са приемали аспирин, понижават риска от банкет в интензивно поделение с 43% и с 44% риска да бъдат интубирани.

Най-важното е, че резултатите демонстрират, че аспиринът понижава риска от гибел в болница с 47%.

Коронавирусът усилва риска от рискови и смъртоносни кръвни съсиреци, които могат да се образуват в сърцето, белите дробове и кръвоносните съдове.

Употребата на аспирин обаче пречи на кръвните съсиреци, което съгласно екипа е повода лекарството да има толкоз доста изгоди против COVID-19.

Според редица проучвания обаче приемането на аспирин от деца под 16-годишна възраст може да бъде извънредно рисково.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР