Революционна идея представиха министрите на туризма и на образованието Стела

...
Революционна идея представиха министрите на туризма и на образованието Стела
Коментари Харесай

Безплатно море за 30 000 деца и учители. Вижте как

Революционна концепция показаха министрите на туризма и на образованието Стела Балтова и Николай Денков. 30 000 деца и учители ще имат по една седмица гратис море тази година. Държавата прави туристически пакети с ваучери за тях.

Ще подготвим повсеместен туристически пакет за децата и учителите, сподели на ексклузивен брифинг служебният министър на туризма Стела Балтова.

" Ще подготвим туристически пакет и децата ще могат да бъдат придвижени и застраховани до местата за настаняване, по този начин и ще бъде поето цялото им изхранване по време на този престой. Подготвят се и доста забавни стратегии, които са свързани с арт действия, с експозиции, с образование по национални танци, визити на музеи и други туристически обекти, което несъмнено има стратегически резултат върху възпитанието на нашите деца. Не единствено туроператорите и хотелиерите ще имат изгода от тази стратегия, само че също по този начин и всички съставни елементи на бранш " Туризъм ", изясни министър Балтова.

Тя уточни, че приоритет е и основаването на удобни условия по този начин, че бизнесът да бъде подтикван да работи при опазване на здравето на всички работещи и на всички гости в страната.

" Работим и към възстановяване на изискванията за достъп на задгранични жители в страната ", добави тя.

30 000 възпитаници и учители ще могат да летуват гратис в България, добави Николай Денков.

" Ще дадем опция на 30 000 участници, основно възпитаници, само че и учители, да посетят по избран ред туристическите места, хотелите. Това ще стане през туристическите оператори. Както знаете, по Наредбата за командироване на възпитаници и педагогичен личен състав би трябвало да има и медицински лица, които в продължение на седмица ще могат гратис да летуват, с цел да могат да си отдъхнат след тези тежки години, в това време подпомагайки туристическия бизнес ", изясни просветният министър.

Денков уточни, че това ще помогне и за развиването на обществените контакти, които също бяха наранени от пандемията.

Служебният министър добави, че през идващите две седмици се чака да бъде финализирана и стратегия за профилактика и рехабилитация на педагогическите експерти.

" Тоест в границите на 400 000 лв., които са обезпечени, по избран ред ще могат да минат на профилактични прегледи и там, където има открити проблеми, ще могат да влязат в рехабилитационна стратегия ", посочи Денков.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР