Реципрочни стъпки по отношение на Европейския съюз обеща Владимир Путин,

...
Реципрочни стъпки по отношение на Европейския съюз обеща Владимир Путин,
Коментари Харесай

Путин готов на сътрудничество с ЕС с/у санкциите

Реципрочни стъпки във връзка с Европейския съюз даде обещание Владимир Путин, в случай че Брюксел желае да сътрудничи с Москва по въпроса за глобите против Русия. Това ще включва и анулацията на наложени против европейски страни ограничавания в търговията и вложенията. Това стана ясно от изказване на президента пред ръководители на задгранични медии, пристигнали за Петербургския интернационален стопански конгрес 2019.

" Има сили, които споделят: връзките би трябвало да бъдат възобновени. Разбира се, ние приветстваме това, само че това не значи, че те са проруски... Какво ще се промени в този момент в Европейския парламент? ", попита Путин по време на диалога.

Според него би трябвало да се види по какъв начин ще се вземат решения там, дали ще бъдат задоволителни гласовете на тези, които считат, че политиката към Руската федерация може да бъде изменена.

" Ако това се случи, ние освен ще го приветстваме, ние ще предприемем реципрочни стъпки. Това важи и за премахването на рестриктивните мерки, които Руската федерация беше принудена да наложи след избрани ограничавания от Европейския съюз ", добави президентът.

Путин отхвърли отправени напоследък изказвания, че има усилване на проруските сили в Европейския парламент, които са заинтригувани от съдействие с Руската федерация.

Отношенията сред Руската федерация и западните страни се утежниха заради обстановката в Украйна и към Крим, който се сплоти с Русия след референдум. Обвинявайки Руската федерация в интервенция на полуострова Западът наложи наказания против Москва. Руснаците реагираха като взеха курс към заменяне на вноса на артикули и услуги от Европейски Съюз с подобен от страни отвън Съюза. Ясно е обаче, че диалогът с Москва на езика на глобите е контрапродуктивен. Русия неведнъж е заявявала, че не е страна по спора в Украйна и дори е индивид споразуменията от Минск за урегулиране на обстановката, напомня, РИА Новости.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР